wat-kost-een-video

Wat kost een video?

De meest gehoorde vraag bij ons eerste kennismakingsgesprek is vaak : ‘Wat kost een video? En dat is logisch. Een creatief product is soms wat ondoorzichtig en is afhankelijk van vele details  Met deze website maken wij al de prijzen van al die details inzichtelijk. Je doorloopt een aantal stappen en vervolgens krijg je een compleet en gespecificeerd kostenoverzicht gemaild. Jij kan zo (intern) budget vrijmaken en je creatieve ideeën de vrije ruimte geven. Je weet nu immers wat er mogelijk is om je eigen bedrijfsvideo te maken.


Meer dan alleen de kosten van een video

Het laten maken van een goede bedrijfsvideo gaat om meer dan alleen het geld. Het gaat ook om impact, storytelling, het raken van de kern, persoonlijkheid, muziek en vormgeving.VideoLogic is een videoproductiebedrijf dat al meer dan tien jaar films maakt. Onze ondertitel is 'video's met resultaat. Met de sales- en marketing achtergrond weten we als geen ander hoe je een pakkend verhaal in video moet vertellen. Alle ervaring gebruiken we om de kern te raken en om een video te maken die je kan gebruiken voor bijvoorbeeld je website, presentatie, social-media, beurzen en demonstraties.


Bereken de kosten van je eigen (bedrijfs)video en klik op 'vlogende stap'

watkosteenvideo.nl  is een service van VideoLogic
Hieronder de showreel :
Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Webinar (uitwerken)

Hier veel vragen over webinar

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Live

Op Facebook en bij Youtube-live kun je je congres, seminar of webinar live uitzenden. Ook zijn er mogelijkheden om een aparte stream te vertonen op een (sub) pagina van je website.

Je kan met livestreamen op een heel makkelijke manier een nieuw (internationaal) publiek aanspreken en daarmee je bereik enorm vergroten. Met een chattool kun je ook direct vragen en opmerkingen in je event verwerken waardoor de interactie groter wordt en het daardoor interessant is om naar te kijken. Op de uitzendlocatie moet wel een draadgebonden internet-aansluiting zijn waar niet veel ander internetverkeer overheen gaat.

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Geluid

Goede audio is voor een video-registratie van essentieel belang. Als er geen microfoon door de spreker wordt gebruikt is het onmogelijk om een mooie registratie te maken. Een microfoon in de ruimte ophangen is geen optie. Want (bijvoorbeeld) een hoestend persoon in de zaal kan de al de gehele opnames verstoren. In sommige gevallen is het ook fijn als de sprekers goed versterkt worden voor de zaal.

Een ook bij verschillende sprekers of een forum van sprekers, is de mix tussen de verschillende volumes en klankkleuren van de stemmen belangrijk bij de verstaanbaarheid. 

Wij verzorgen de versterking van de stemmen voor de zaal én een goede audiomix voor de meercamera registratie. We zetten onder meer headset-microfoons, handmics en een catchbox in.

Overigens, bij theateropstellingen en uitgebreide events is dit versterkte audio al vaak geregeld en willen we graag contact met die partij. We zorgen er dan voor dat we de audiomix kunnen 'aftappen'  voor de videoregistratie.

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Licht

Goed licht is essentieel voor een mooi beeld. Een uitgelicht podium in een theater geeft op beeld natuurlijk een andere uitstraling dan LED-TL licht bij een conferentieruimte in een hotel.
In het laatste geval zetten wij dan professioneel licht in om mooie shots te maken

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Wat wil je graag in beeld brengen?

Als je een video wil laten maken heb je zeer waarschijnlijk een basis idee. Je hebt een voorbeeld gezien of je hebt een bepaald communicatiedoel in gedachte. Onderstaand de verschillende mogelijkheden op een rij. Kies de optie die het beste aansluit bij je ideeën:

Eén of meerdere personen
In deze video’s zul je een persoon of meerdere personen in beeld brengen. Vaak middels een interview of verhalende vorm.  De storyline wordt aangevuld met illustrerende beelden van de werkzaamheden, de omgeving, handelingen etc. 

Of

Een feest/festival/evenement
Een bijzonder event moet natuurlijk vastgelegd worden. Meestal als herinnering aan zo’n geweldig moment, maar ook als illustratie om de volgende potentiële bezoekers te informeren en nieuwsgierig te maken. 

Of

Een event/congres/webinar
Het belangrijke evenement kan voor de aanwezigen van grote betekenis zijn. Er komen bijvoorbeeld interessante sprekers of er worden belangrijke aankondigingen gedaan. Voor de aanwezigen is het fijn als ze dat later nog een keer kunnen bekijken en kunnen delen . Voor de thuisblijvers is het fijn om later de content te zien en ook op de hoogte te zijn. Indien gewenst kan het evenement ook live uitgezonden worden.

Of

Een (live) talkshow debat of themashow
Kennisdeling, direct contact met je kijkers (en/of klanten) een spannende discussie met je online publiek. Of gewoon een interessante talkshow tijdens jouw event.Het is mogelijk.

Met de huidige techniek kan dit op elke locatie snel en makkelijk gerealiseerd worden.  Met 3 a 4 robotcamera's maken we een complete talkshow. Dat kan ik je eigen decor, op je beurstand of als onderdeel van je congres. Kies je eigen publiek.


https://videologic.nl/producten/meer-camera-producties/themazender/de-ingredienten-voor-een-online-tv-programma/

https://videologic.nl/producten/meer-camera-producties/themazender/de-ingredienten-voor-een-online-tv-programma/

https://videologic.nl/producten/meer-camera-producties/themazender/

Of

Een proces/uitleg met video

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een veelgehoorde uitdrukking die met name van toepassing is op video’s die iets uitleggen. Je kan veel vragen alvast beantwoorden en je service ‘een gezicht’ geven.


Of

Een proces/uitleg met animatie
Een goede uitlegvideo met animaties is heel krachtig en effectief. Je geeft de video een multi-inzetbaar karakter en je kan hem voor vele (internationale) doelgroepen inzetten.

Of

Zelf bestaand video materiaal aanleveren of vloggen
In sommige gevallen wil je bestaand beeldmateriaal laten samenstellen tot één lopende film. Mogelijk heb je dat zelf geschoten met je smartphone of heb je dat laten filmen door een cameraman/vrouw.

Of

Mijn keuze staat er niet tussen
Mogelijk heb je specifieke wensen, een vraag of opmerkingen. Misschien wil je een serie laten maken of een wil je in één keer meerdere films bestellen. Klik dan hieronder op de button. We zorgen dat we binnen 48 uur terugbellen.

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Inrichting

De inrichting van de zaal en de positie van het podium kan heel bepalend zijn voor de inzet van beeld en geluid. Je hebt andere oplossingen nodig voor een evenement in Ahoy dan in de lokale kantine van een voetbalclub. Bijgaand een paar vragen daarover:

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Wat voor soort event betreft het?

Er zijn veel verschillende events denkbaar die allemaal een andere insteek of een andere communicatiedoel hebben. Daar horen dan ook veel verschillende video oplossingen bij. Geef hieronder aan wat voor soort evenement het betreft.

Zijn er misschien bijzonderheden die zich afspelen tijdens het event? Denk aan aparte acts, veel interactie met de zaal of bijzondere geluids- en licht omstandigheden. Mogelijk heb je al een website van dit event? Vermeld dat dan ook hier:

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Een proces/uitleg met animatie

Een proces/uitleg met animatie
Een uitlegfilm is ideaal als je snel en makkelijk een proces of product wil uitleggen aan je publiek zonder dat je uren bezig bent met het vertellen van je verhaal. Met een animatie begrijpt je publiek direct wat de werking is zonder dit direct in te vullen met een gezicht of een persoonlijkheid. Ook kun je dit soort video's direct geschikt maken voor verschillende doelgroepen en verschillende talen. Deze films worden vaak gebruikt voor de uitleg van een (software) installatie of het gebruik van fysieke apparaten verder kan het ingezet worden voor bijvoorbeeld de toelichting op het invullen van een formulier, de uitleg van de werking van een software pakket of voor routeadvies in bijvoorbeeld een museum. We noemen dit soort video's ook wel een explanimations of explainer video’s 

Met een explanimation kun je werkelijk alles in beeld brengen. Je kan flatgebouwen laten krimpen en de zeespiegel laten dalen. Laat je creativiteit de vrije baan. Wij hebben de specialiteit om jouw verhaal om te zetten in animaties.


Hoe werkt het?

Er zijn een aantal stappen nodig om te zorgen dat het proces optimaal verloopt:

  1. Jij schrijft een voice-over tekst. Dit moet een soepel lopende spreek tekst zijn. We kunnen je hierbij ook helpen. Indien gewenst hebben we ook een schrijver voor je beschikbaar die na een telefonisch interview een pakkende voice-over tekst voor je kan schrijven (zie 'opties' verderop in dit proces)

  2. Hierna kies je een voice-over. We hebben keuze uit verschillende stemmen.

  3. Ondertussen gaat onze animator aan de slag met een storyboard.

  4. Jij geeft feedback en we maken op basis daarvan een definitief storyboard.

  5. Hierna gaat de animator aan de slag om de animaties te maken. 

  6. Dan voegen we de muziek, Geluidseffecten, titels en huisstijl toe

  7. En tenslotte leveren we de definitieve animatie op.


Je kan kiezen uit de volgende animatie-stijlen :

Voorbeeld :  Paperlook-animatie
Voorbeeld : Pen-animtatieVoorbeeld :  Freestyle-animatieVoorbeeld : Hand-animatieMaak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Zelf bestaand video materiaal aanleveren of vloggen

Zelf bestaand video materiaal aanleveren of vloggen
Soms heb je zelf materiaal geschoten of heb je bijvoorbeeld bestaand materiaal gekregen van een collega of andere vestiging. Je hebt het communicatiedoel helder maar je hebt hulp nodig om dit verhaal in een pakkende video vorm te geven.  Wij hebben veel kennis om je doelen om te zetten in effectieve video. Middels een feedback systeem kunnen we heel snel een eerste versie opleveren en zo samen met jou tot een goede video komen.

Vloggen
Mogelijk wil je in aanvulling daarop zelf gaan filmen met je smartphone. Vloggen met je smartphone is een snelle manier om te laten zien waar je mee bezig bent en je kan op die manier je kennisdomein online claimen. (video wordt heel goed gevonden door Google) . Je kunt vloggen om kennis te delen of om gewoon kort verslag te doen van een actueel onderwerp. Ideaal als je even snel een boodschap wilt overbrengen. Het kost minder tijd dan het schrijven van een tekst en het is authentiek en eerlijk.


Wij geven en ontwikkelen zelf workshops voor professionals.  Je leert hier de inhoudelijk kant : hoe maak je een video die helemaal wordt afgekeken?  Je krijgt tips voor een authentiek interview, formats en de kracht van storytelling. Kijk op deze website: www.vloggenvoorprofessionals.nl voor meer informatie.

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Een proces/uitleg met video

Een proces/uitleg met film

Een uitlegfilm is ideaal als je snel en makkelijk een proces of product wil uitleggen aan je publiek zonder dat je uren bezig bent met het vertellen van je verhaal. Door beeldgebruik begrijpt je publiek direct wat de werking is. Het is een kwestie van herkenning en identificatie. Je kan op die manier veel vragen voor zijn en een optimale klantervaring geven.

Wij noemen dit ook wel: E-learning film, instructiefilm, een productfilm, uitlegfilm, how-to film, online cursus, en als het live is: webinar.  


Hoe werkt het?

Allereerst helpen we je je bij het script. We hebben een script-format waarbij je makkelijk en snel je ideeën kan ordenen. Jij bedenkt de boodschap en het beoogde doel. Gaan we werken met puur alleen verhalend beeld dan hebben we een voice over nodig. Wil je mensen interviewen of iets laten vertellen, dan maken we een afspraak. Mogelijk wil je werken met acteurs en moeten langs op een specifieke locatie.Kortom. laat weten in de volgende stappen wat je nodig hebt.

Voorbeeld 1


Voorbeeld 2

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Een feest/festival/evenement

Een feest/festival/evenement (aftermovie)

Een aftermovie is een samenvatting van jouw feest, festival, beurs of congres. Je ziet in een korte pakkende film de hoogtepunten van het event. De bezoekers kunnen nog een keer nagenieten en hun ervaringen delen. Een goede aftermovie is op zo’n manier gemaakt dat deze ook ingezet kan worden als promotiefilm voor een volgend evenement. Dit soort films zijn heel poplulair op socialmedia.

Een goede aftermovie sluit aan bij de doelgroep. Soms meer focus op sfeer en soms meer op inhoud. De vraag is dus wat jouw doelgroep zich graag willen herinneren en hoe ze jouw event en de hoogtepunten ervan willen zien.

In sommige gevallen maken we twee versies. Eén korte versie voor bijvoorbeeld social media en een langere versie voor een website of presentatie.

Dit soort video noemen we ook wel: sfeervideo of festivalfilm.Voorbeeld 1


Voorbeeld 2

Lengte van de video
De gewenste lengte van de video (in minuten en seconde) is van invloed op de montagetijd en de hoeveelheid feedback die we na afloop kunnen verwachten. Laat hieronder weten wat de geschatte lengte is van jouw video.

Dagdelen

Het aantal dagdelen dat nodig is om ons in te zetten is van groot belang voor de prijs. Laat weten hoe lang je ons graag wil inzetten.


Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Eén of meerdere personen

Je wil dus een video maken waarbij personen een belangrijk deel van het verhaal zijn. Soms zijn dit interviews, korte documentaires, een verhaal van iemand zijn werk
of leven etc.

Eén of meerdere personen
Bij deze films wil je graag een persoon of meerdere personen aan het woord laten. Dit aangevuld met verhalende beelden van de setting, het gebouw, de werkplek, de werkzaamheden, etc.

Wij noemen dit ook we eenl: storytellingfilm, bedrijfsfilm, (mini) docu, webvideo, standup (voor de camera), voxpop (interviews op straat), promotiefilm, testimonial, reportage, een interview, commercials, webvideo, video nieuwsbrief of social video.


Je kan hierbij denken aan een tevreden klant die vertelt over de nieuwste service, een verhaal van een medewerker voor bijvoorbeeld personele werving of ‘een dag uit het leven van’.
Deze films hebben vaak een combinatie van een interview en ‘snijshots’ in zich. Snijshots zijn de verhalende shots van bijvoorbeeld de omgeving, de werkplek, etc.

Het gaat bij deze films om authenticiteit, storytelling en het leggen van de juiste accenten. De kracht van deze films zijn de effectieve interviews, waarbij de geïnterviewde zich op zijn/haar gemak voelt en veel relevante informatie geeft. In de montage creëren we een  spanningsboog waardoor de kijker blijft kijken.

Voorbeeld 1


Voorbeeld 2

Lengte van de video
De gewenste lengte van de video (in minuten en seconde) is van invloed op de montagetijd en de hoeveelheid feedback die we na afloop kunnen verwachten. Laat hieronder weten wat de geschatte lengte is van jouw video.

Dagdelen
Het aantal dagdelen dat nodig is om ons in te zetten is van groot belang voor de prijs. Even een kort interviewtje met 2 personen geeft een andere prijs als dat we iemand een paar dagen moeten volgen met de camera.

Ervaring leert dat we maximaal twee goede interviews kunnen uitvoeren in één dagdeel op dezelfde locatie. Bij de opnames horen ook de verkenning van de locatie (denk aan: goed licht, weinig storend geluid), het opstellen en instellen van alle apparatuur, en  een kennismaking met en het op gemak stellen van de geïnterviewde. We besteden bij dit soort interviews veel aandacht aan een mooi belicht shot met een bijv. een mooie onscherpe achtergrond.
Wil je meer mensen laten interviewen of ons laten filmen op meerdere locaties, laat het dan weten in de opmerkingen bij het afronden van deze aanvraag.


Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Feedback formulier

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Lengte video en Dagdelen

Lengte van de video
De gewenste lengte van de video (in minuten en seconde) is van invloed op de montagetijd en de hoeveelheid feedback die we na afloop kunnen verwachten. Laat hieronder weten wat de geschatte lengte is van jouw video.

Dagdelen

Het aantal dagdelen dat nodig is om ons in te zetten is van groot belang voor de prijs. Even een kort interviewtje met 2 personen geeft een andere prijs als dat we iemand een paar dagen moeten volgen met de camera.

Ervaring leert dat we bijvoorbeeld maximaal twee goede interviews kunnen uitvoeren in één dagdeel op dezelfde locatie. Bij de opnames horen ook de verkenning van de locatie (denk aan: goed licht, weinig storend geluid), het opstellen en instellen van alle apparatuur. We besteden dan veel aandacht aan een mooi belicht shot met een bijv. een mooie onscherpe achtergrond.
Snel een shot van een apparaat, een handeling of een locatie overzicht maken schieten we 'uit de hand' . We hoeven dan niet of nauwelijks rekening te houden met geluid of speciale lichtomstandigheden en kunnen dan 8 - 10 shots in een uur maken. 
Maak op basis van bovenstaande informatie een inschatting van het aantal dagdelen dat nodig is:


Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Een congres/seminar/conferentie/webinar

Een event/congres/webinar

Het is natuurlijk vanzelfsprekend om een inhoudelijke conferentie of een congres goed vast te leggen voor de bezoekers. Ze kunnen de verhalen nog eens goed bekijken en eventueel delen. Ook voor de mensen die niet aanwezig waren kun je middels deze content hen informeren met relevante content. Daarnaast kun jij met deze content ook de kennis bundelen en content aanbieden op je website of in een presentatie. Om te voorkomen dat we naar een statisch beeld kijken van één spreker registeren we dit soort beelden met meerdere camera's (meestal vier). Deze mobiele studio bouwen we bij elke locatie binnen aan paar uur op.

Van elke camera komt een beeld binnen bij de regisseur die bepaalt welke beelden de kijkers te zien krijgen. Dit nemen we op maar kan ook direct live (via een webcast, Youtube-Live of Facebook live) op een groot scherm, een andere locatie etc. Wij werken onder meer met robotcamera's die we op afstand kunnen programmeren en besturen. Zo zijn de beelden diverser van aard en besparen we op cameramensen.

Wij noemen dit ook wel meercamera, multicam, webinar (live), talkshow, livestream of eventregistraties.


Ook is het mogelijk om de opnames na afloop aan te bieden met daarin een interactieve link naar de Powerpoint presentatie. Zo kun je door de slide heen scrollen en klikken op de sheet waarbij je graag het stukje video wil zien. Wij noemen dat 'Hier een voorbeeld van Video4slides' .


Voorbeeld 1


Voorbeeld 2


Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Opties

In sommige gevallen wil je iets extra's toevoegen aan je video. Middels het onderstaande overzicht krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en wat die optie voor meerwaarde geeft aan je video.


Aantal locaties
Het aantal locaties waar we filmen heeft impact op de prijs van de film. Immers het uitpakken, de locatie-schouw, het opzetten, draaien en weer inpakken van de apparatuur neemt veel tijd in beslag. Op hoeveel locaties verwacht je dat we gaan filmen? 


Voice over tekst (schrijven)
Het schrijven van een goede spreektekst is een vak apart. Het gaat hierbij om de juiste lengte, diepgang en de verhaallijn. Het verhaal moet vanaf begin tot eind pakkend zijn. Een goede voice-over tekst begint bij een telefoongesprek met de schrijver. Door goede vragen zal hij/zij de essentie blootleggen en er een goede voice-over tekst van schrijven. Na het lezen kun je middels één feedbackronde de tekst reviseren.


Voice-Over (inspreken)
De toelichting of verduidelijking van je video kan in sommige gevallen een informatieve aanvulling zijn voor wat je ziet. Een afwisseling tussen een interview en een vertellende voice-over kan heel krachtig zijn.  Bij animaties en uitlegfilms is de voice-over een noodzaak om het verhaal goed te vertellen en de aandacht erbij te houden.

De lengte van de voice-over kun je zelf bepalen door de geschreven tekst zelf rustig hardop voor te lezen en met een stopwatch te bepalen wat de lengte van de gesproken tekst moet zijn.  Luister hieronder naar de verschillende voice-overs. Welke stem spreekt je het meeste aan?

Voice-Over : Carel

Voice-Over : Yolanda

Voice-Over : PeterdGOndertiteling
Een ondertiteling kan je boodschap nog eens extra versterken en is vooral fijn als mensen de audio niet horen. Zo staat de audio van je video bijvoorbeeld bij Facebook en Instagram standaard uit als je de video start. Dan is dus ondertiteling een vereiste om te zorgen dat de kijker de boodschap toch meekrijgt. In andere gevallen kan ondertiteling voor bijvoorbeeld een intern narrowcasting systeem handig zijn als mensen aan het wachten zijn en zonder audio kijken. En wist je dat we in Nederland 1,5 miljoen inwoners hebben die slechthorend of doof zijn? Ondertiteling is dus in vele gevallen belangrijk voor je communicatie. 


Aantal revisies
Standaard krijg je bij elke video één feedback mogelijkheid. Middels een uitgebreide feedback-tool kun je heel precies aangeven wat je anders of beter wil. Bij sommige organisaties gaat de feedback echter over meerdere schijven en/of afdelingen. In dat geval zijn er vaak meerdere revisies noodzakelijk. Laat hier weten hoeveel extra feedback rondes je verwacht.


Aangepaste muziek
Muziek is een enorm krachtige tool om sfeer over te brengen en je verhaal te vertellen. Standaard kiezen wij rechtenvrije muziek die passend is bij jouw produktie. We kunnen kiezen uit duizenden muziekstukken. Soms is het toch wenselijk om eigen muziek precies op maat te laten maken. We zetten dan professionele componisten in die op basis van jouw wensen unieke muziek maken. Omschrijf hieronder je wensen. Dan nemen we contact met je op:


Drone
Drone beelden zijn natuurlijk een fantastische aanvulling. Je kan een prachtig totaalbeeld geven van een omgeving, een evenement of een gebeurtenis van bovenaf. Voorbeelden zijn: de installatie van een airco op een dak of een blik op jouw landgoed. In Nederland zijn er strikte regels en je mag niet overal vliegen.


Voorbeeld 1


Voorbeeld 2


Briefing of locatiebezoek?
Het kan goed mogelijk zijn dat we op verschillende locaties worden geconfronteerd met bijzondere licht- en geluidsomstandigheden. Veel kunnen we op afstand inschatten (maak voor ons een foto of een filmpje) maar in sommige gevallen wil je ons toch graag vooraf informeren. Daarnaast is het bespreken van een uitgebreide briefing ook belangrijk omdat er veel variabelen denkbaar zijn. In beide gevallen kun je ons per uur inhuren om dit te bespreken en voor te bereiden. We denken graag mee. Dus een kort overleg vooraf over de locatie is voor ons vanzelfsprekend en kost niets extra's.

Ik wil jullie vragen voor een locatiebezoek of briefing langs te komen (uren:)


Locaties
In de meeste gevallen is je eigen locatie de beste plek om een authentieke film te maken, én de meest voor de hand liggende. Wij hebben zelf ook een database van verschillende locaties. Denk dan aan bijv. een ruwe fabriekshal, een kasteel etc.  Informeer naar de mogelijkheden, en de prijzen, want die verschillen per locatie.


Acteurs en presentatoren
Zoveel communicatiedoelen, zoveel verschillende keuzes. Het kiezen van de juiste acteurs en presentatoren is echt mensenwerk. Daag ons uit, informeer naar de verschillende opties en prijzen.


Autocue
De autocue (ook wel teleprompter genoemd) is een hulpmiddel om bijna onzichtbaar een tekst op te lezen zonder dat de kijker het ziet. In het algemeen is een autocue af te raden voor mensen die niet vaak voor de camera staan. Het oogt onnatuurlijk en het wordt al snel een voorleessessie. Bij een ‘standup’ voor de camera (bijvoorbeeld bij een aankondiging of introductie) is een autocue wel een fijn hulpmiddel.

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Paperlook animatie

Waarom een animatie?
Een animatie spreekt direct tot de verbeelding. Het is universeel en -indien goed gemaakt-  zeer informatief. Je kan op een snelle manier iets inzichtelijk maken en indien nodig ook bijvoorbeeld internationaal uitbrengen.Bij de productie en oplevering van een animatie krijg je standaard : het storyboard, de muziek, eventuele geluidseffecten, titels en huisstijl (indien van toepassing)  Bij de opties kies je de voice-over en de lengte van die tekst. Ook kun je de voice-over tekst door een professionele schrijver laten uitwerken.

Bij animaties moet elke lijn, vorm en beweging apart getekend worden. Het is dus belangrijk om te weten hoe lang de video gaat duren. Het makkelijkst is om je voice-over tekst  rustig voor te lezen en even te timen.  Nu weet je hoe lang je animatiefilm gaat duren.
Hoe lang duurt je animatie?

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Overige animaties

Hoe werkt het maken van een animatie?
Een animatie spreekt direct tot de verbeelding. Het is universeel en -indien goed gemaakt-  zeer informatief. Je kan op een snelle manier iets inzichtelijk maken en indien nodig ook bijvoorbeeld internationaal uitbrengen.Bij de productie en oplevering van een animatie krijg je standaard : het storyboard, de muziek, eventuele geluidseffecten, titels en huisstijl (indien van toepassing)  Bij de opties kies je de voice-over en de lengte van die tekst. Ook kun je de voice-over tekst door een professionele schrijver laten uitwerken.

Bij animaties moet elke lijn, vorm en beweging apart getekend worden. Het is dus belangrijk om te weten hoe lang de video gaat duren. Het makkelijkst is om je voice-over tekst  rustig voor te lezen en even te timen.  Nu weet je hoe lang je animatiefilm gaat duren.
Hoe lang duurt je animatie?

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Postcode test


Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Opties bij Aftermovie

In sommige gevallen wil je iets extra's toevoegen aan je video. Middels het onderstaande overzicht krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en wat die optie voor meerwaarde geeft aan je video.

Aantal locaties
Het aantal locaties waar we filmen heeft impact op de prijs van de film. Immers het uitpakken, de locatie-schouw, het opzetten, draaien en weer inpakken van de apparatuur neemt veel tijd in beslag. Op hoeveel locaties verwacht je dat we gaan filmen? 


Ondertiteling
Een ondertiteling kan je boodschap nog eens extra versterken en is vooral fijn als mensen de audio niet horen. Zo staat de audio van je video bijvoorbeeld bij Facebook en Instagram standaard uit als je de video start. Dan is dus ondertiteling een vereiste om te zorgen dat de kijker de boodschap toch meekrijgt. In andere gevallen kan ondertiteling voor bijvoorbeeld een intern narrowcasting systeem handig zijn als mensen aan het wachten zijn en zonder audio kijken. En wist je dat we in Nederland 1,5 miljoen inwoners hebben die slechthorend of doof zijn? Ondertiteling is dus in vele gevallen belangrijk voor je communicatie. 


Aantal revisies
Standaard krijg je bij elke video één feedback mogelijkheid. Middels een uitgebreide feedback-tool kun je heel precies aangeven wat je anders of beter wil. Bij sommige organisaties gaat de feedback echter over meerdere schijven en/of afdelingen. In dat geval zijn er vaak meerdere revisies noodzakelijk. Laat hier weten hoeveel extra feedback rondes je verwacht.


Aangepaste muziek
Muziek is een enorm krachtige tool om sfeer over te brengen en je verhaal te vertellen. Standaard kiezen wij rechtenvrije muziek die passend is bij jouw produktie. We kunnen kiezen uit duizenden muziekstukken. Soms is het toch wenselijk om eigen muziek precies op maat te laten maken. We zetten dan professionele componisten in die op basis van jouw wensen unieke muziek maken. Omschrijf hieronder je wensen. Dan nemen we contact met je op:


Drone
Drone beelden zijn natuurlijk een fantastische aanvulling. Je kan een prachtig totaalbeeld geven van een omgeving, een evenement of een gebeurtenis van bovenaf. Voorbeelden zijn: de installatie van een airco op een dak of een blik op jouw landgoed. In Nederland zijn er strikte regels en je mag niet overal vliegen.


Voorbeeld 1


Voorbeeld 2


Briefing of locatiebezoek?
Het kan goed mogelijk zijn dat we op verschillende locaties worden geconfronteerd met bijzondere licht- en geluidsomstandigheden. Veel kunnen we op afstand inschatten (maak voor ons een foto of een filmpje) maar in sommige gevallen wil je ons toch graag vooraf informeren. Daarnaast is het bespreken van een uitgebreide briefing ook belangrijk omdat er veel variabelen denkbaar zijn. In beide gevallen kun je ons per uur inhuren om dit te bespreken en voor te bereiden. We denken graag mee. Dus een kort overleg vooraf over de locatie is voor ons vanzelfsprekend en kost niets extra's.

Ik wil jullie vragen voor een locatiebezoek of briefing langs te komen (uren:)


Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Opties bij Animaties

In sommige gevallen wil je iets extra's toevoegen aan je video. Middels het onderstaande overzicht krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en wat die optie voor meerwaarde geeft aan je video.


Voice over tekst (schrijven)
Het schrijven van een goede spreektekst is een vak apart. Het gaat hierbij om de juiste lengte, diepgang en de verhaallijn. Het verhaal moet vanaf begin tot eind pakkend zijn. Een goede voice-over tekst begint bij een telefoongesprek met de schrijver. Door goede vragen zal hij/zij de essentie blootleggen en er een goede voice-over tekst van schrijven. Na het lezen kun je middels één feedbackronde de tekst reviseren.


Voice-Over (inspreken)
De toelichting of verduidelijking van je video kan in sommige gevallen een informatieve aanvulling zijn voor wat je ziet. Een afwisseling tussen een interview en een vertellende voice-over kan heel krachtig zijn.  Bij animaties en uitlegfilms is de voice-over een noodzaak om het verhaal goed te vertellen en de aandacht erbij te houden.

De lengte van de voice-over kun je zelf bepalen door de geschreven tekst zelf rustig hardop voor te lezen en met een stopwatch te bepalen wat de lengte van de gesproken tekst moet zijn.  Luister hieronder naar de verschillende voice-overs. Welke stem spreekt je het meeste aan?

Voice-Over : Carel

Voice-Over : Yolanda

Voice-Over : PeterdGOndertiteling
Een ondertiteling kan je boodschap nog eens extra versterken en is vooral fijn als mensen de audio niet horen. Zo staat de audio van je video bijvoorbeeld bij Facebook en Instagram standaard uit als je de video start. Dan is dus ondertiteling een vereiste om te zorgen dat de kijker de boodschap toch meekrijgt. In andere gevallen kan ondertiteling voor bijvoorbeeld een intern narrowcasting systeem handig zijn als mensen aan het wachten zijn en zonder audio kijken. En wist je dat we in Nederland 1,5 miljoen inwoners hebben die slechthorend of doof zijn? Ondertiteling is dus in vele gevallen belangrijk voor je communicatie. 


Aantal revisies
Standaard krijg je bij elke video één feedback mogelijkheid. Middels een uitgebreide feedback-tool kun je heel precies aangeven wat je anders of beter wil. Bij sommige organisaties gaat de feedback echter over meerdere schijven en/of afdelingen. In dat geval zijn er vaak meerdere revisies noodzakelijk. Laat hier weten hoeveel extra feedback rondes je verwacht.


Aangepaste muziek
Muziek is een enorm krachtige tool om sfeer over te brengen en je verhaal te vertellen. Standaard kiezen wij rechtenvrije muziek die passend is bij jouw produktie. We kunnen kiezen uit duizenden muziekstukken. Soms is het toch wenselijk om eigen muziek precies op maat te laten maken. We zetten dan professionele componisten in die op basis van jouw wensen unieke muziek maken. Omschrijf hieronder je wensen. Dan nemen we contact met je op:

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Distributie en verspreiding

Natuurlijk wil je dat jouw geproduceerde video ook gevonden en bekeken wordt. Standaard krijg je de video aangeboden via Vimeo.com. Dit is een distributie-platform zoals Youtube. Kan kan met een link of 'embedded-code' jouw video direct publiceren. Mocht deze video beperkt beschikbaar willen maken dan zorgen wij voor een beschermde link of een link met een password. Ook kun je via Vimeo de film in verschillende kwaliteiten downloaden zodat je hem ook bijvoorbeeld in je presentatie of narrowcasting  kan gebruiken.
Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om je film te distribueren:

Video in een boek
Je video zal zeer veel aandacht krijgen als je het presenteert in een boekvorm. Het videoscherm, de speaker, knoppen en de batterij zitten in het drukwerk verwerkt.

Ideaal als je wil opvallen of een blijvende indruk wil achterlaten. Bijvoorbeeld geschikt voor een bedankje aan de bruiloftsgasten.of bij de introductie van een nieuw product.
Ook word deze vorm van distributie gebruikt bij de aanbieding van bijvoorbeeld een offerte. Meer aandacht kun je niet wensen.

De genoemde prijzen zijn exclusief het grafisch ontwerp van het drukwerk.


Interactieve video
De kracht van video is om impact te maken en de kijker te inspireren. Het is echter vrij lastig om de kijker echt tot meetbare actie te bewegen. Hij/zij moet bijvoorbeeld de website uit de call2action zelf overtypen of moet zelf naar de betreffende productpagina gaan om iets te bestellen.  

Het is met video heel moeilijk om meetbaar succes te realiseren. Interactieve video biedt die mogelijkheid wel. Alle (Youtube) films kun je door ons laten voorzien van buttons en invoervelden om vervolgacties te laten uitvoeren en daadwerkelijk meetbare interacties te creëren met je bezoeker. Denk aan een sprong naar een zelfgekozen website-link, invoer van cijfers en letters of sprongen in de video. Ideaal voor kennistoetsing, marktonderzoek of gerichte salesacties.Powerpoint video
Video als tool voor kennisoverdracht kan heel effectief zijn als je deze goed inzet. Langere voordrachten kun je heel efficiënt presenteren door je powerpointsheets te combineren met video. Je video en de sheets worden in in één beeld gecombineerd. Door de synchroniciteit kun je precies zien waar je video is (en bij welke sheet). Vervolgens kun je snel door de video heen scrollen en springen door de juiste sheet aan te klikken en het juist stuk van video te zien. 
Bekijk hier de voorbeelden en toelichting.
(Deze functionaliteit is alleen mogelijk in combinatie met Powerpoint)


PPT Slides

Content planning voor video
De inzet van socialmedia is natuurlijk van groot belang bij de lancering en zichtbaarheid van je video. Onze specialisten weten als geen ander de juiste setting, toon en zichtbaarheid te genereren. Denk aan regelmatige updates, relevante informatie, hastags, trefwoorden etc.Dit alles consistent en bij de juiste socialmedia platforms.

Logos socialmediaLogos socialmedia

Vindbaarheid en SEO van video
Als je doelstelling is om je video zo breed mogelijk in te zetten, dan is goede vindbaarheid essentieel. Een video ontsluiten voor Google is een vak apart. Er zijn een groot aantal SEO (search engine optimization.) verbeteringen om je video optimaal vindbaar te maken, waarvan je concurrent vaak niets weet. Standaard wordt video in Google hoog geïndexeerd. Dus alle reden om je video bovenin Google en Youtube terug te vinden.

SEO van video

Maak een selectie om verder te gaan

VOLGENDE STAP

Bedankt!

Graag ontvangen wij je contactgegevens. Via de mail krijg je van ons dan een gespecificeerd kostenoverzicht met daarin alle details van je aanvraag.

Samenvatting

Omschrijving Informatie Aantal Prijs
Totaal:

STUUR DE PRIJSOPGAVE